QUI SOM?

 

 

 

La Congregació de Mares de Desemparats —com es va cridar primitivament— va néixer el 25 de desembre de 1880. El Bisbe de Màlaga, don Manuel Gómez Salazar, va ser la mediació triada per Déu per comunicar a Ana Josefa, en la nit mateixa del Nadal, els designis de Déu sobre ella i sobre les seves companyes: Filles, heu nascut amb el Nen Jesús..., els va dir. I, fins i tot, els va suggerir el nom de la Congregació, Mares de Desemparats. El dia de la seva professió anual -2 de Febrer d'1.881- va canviar el nom d'Ana Josefa pel de Petra de San José.L'aprovació diocesana de la Congregació va tenir lloc el 25 de desembre de 1881. El Decret Pontifici de Lloança va ser donat, el 17 de juliol de 1891, pel Papa León XIII. El Decret d'Aprovació va ser concedit, el 30 de juny de 1908, pel Papa Pío X. I el 14 de juny de 1958, La seva Santedat Pío XII va atorgar l'aprovació i confirmació definitiva de la Congregació i de les seves Constitucions.

Fundacions de Mare PetraMàlaga

Ronda

Gibraltar

Andújar

Barcelona

Martos

Manresa

València

ArriateEtapes del desenvolupament *congregacional:En la història de la Congregació, des de la primitiva Comunitat Carismàtica fins als nostres dies, podem distingir diverses etapes, que anem a assenyalar de forma molt breu:

Primer període: 1880-1922

Segon període: 1922-1937

Tercer període: 1938-1952

Quart període: 1953-1967

Cinquè període: Des de 1967

 

 

 

 

 

 

Obres de la Congregació:

Des dels començaments Mare Petra es mostra oberta en voler de Déu. Moguda per l'Esperit Sant, com a veritable testimoni de la misericòrdia, va sortint al pas de les necessitats que troba en el seu entorn. Ella vol mostrar als homes —sobretot a nens, joves i ancians— l'amor amb que Déu els mestressa. Les seves successores, dins de les seves pròpies possibilitats, han seguit sempre en aquesta mateixa línia. Per ordre cronològic de fundació les Obres *congregacionales, tant a Espanya com als restants països, són les següents:

Residències per a ancians i ancianes desemparades
Llars per a nens i nenes freturoses de mitjans i/o amb problemes familiars
Col·legis de nivells no universitaris
Residències per a estudiants
Cases de Missions
Cases d'Espiritualitat
Guarderies

Extensió actual de la Congregació:

En l'actualitat -després de diferents avatars, en els quals s'han tancat unes Cases i s'han obert unes altres- la Congregació s'estén per nou països: Espanya, Itàlia, Mèxic, Estats Units d'Amèrica, Xile, Argentina, Guatemala, Puerto Rico i Colòmbia.

 

 
canada goose jacke herren  findusnow.com